تهران، سعادت آباد، میدان کاج، سرو غربی، نرسیده به چهارراه شهرداری، پلاک 45​​​​​​​ طبقه دوم

En
Ar

|​​​​​​​

تماس با ما

کدام عوامل در ابتلا به آرتروز مفصل لگن نقش دارند؟

علت دقیق و قطعی آرتروز مفصل لگن هنوز مشخص نیست؛ هرچند برخی از فاکتورهای احتمال ابتلای افراد به آرتروز مفصل لگن را افزایش می‌دهند، اما وجود این فاکتورهای خطر در یک شخص، به‌معنای وقوع حتمی آرتروز مفصل لگن نیست. برخی از بیماران نیز هیچ یک از فاکتورهای خطر را ندارند، اما به این بیماری مبتلا می‌شوند. به‌طور کلی می‌توان گفت بیشتر افراد مبتلا به آرتروز مفصل لگن، حداقل یکی از فاکتورهای خطر آرتروز مفصل را دارند. در ادامه، فاکتورهای خطر آرتروز مفصل لگن معرفی می‌شوند:

سن بالا

در طول سال‌‌های زندگی انسان، مفصل لگن وزن بدن را تحمل می‌کند و ساییده می‌شود؛ ساییده شدن استخوان در طولانی‌مدت، غصروف مفصل را نازک می‌کند و انعطاف‌پذیری مفصل را کاهش می‌دهد. علائم استئوآرتریت در هر سنی ممکن است آغاز شود، اما بیشتر بیماران در سن بالاتر از چهل و پنج سالگی اولین علائم را مشاهده می‌کنند. بیشتر بیماران مبتلا به آرتروز مفصل لگن، بیشتر از شصت سال سن دارند.

ژنتیک و بیماری‌های مادرزادی

پنجاه درصد موارد ابتلا به آرتروز مفصل لگن، ناشی از ژنتیک هستند. بیماری‌ها و نواقص ژنتیکی، باعث ایجاد اختلالاتی می‌شوند که خطر آرتروز را افزایش می‌دهد. استخوان‌های ضعیف، دررفتگی مادرزادی مفصل لگن، آرتریت روماتوئید و اختلالات متابولیکی مانند نقرس از جمله این اختلالات هستند.

آسیب‌ها و جراحت‌های وارد شده به مفصل لگن

آسیب‌های وارد شده به مفصل مانند شکستگی مفصل لگن، ممکن است بعد از چند سال منجر به آرتروز شوند. آرتروز مفصل لگن در ورزشکارانی که چندین سال در رشته‌های ورزشی سنگین مانند هاکی و فوتبال فعالیت داشته‌اند نیز، شایع است.

مشاغل خاص

مفصل لگن بعضی از افراد، به‌خاطر شغلی که دارند به‌طور مکرر تحت فشار قرار می‌گیرد؛ امکان ابتلا به آرتروز مفصل لگن در این افراد بیشتر است.

جنسیت

آرتروز مفصل لگن در خانم‌ها شایع‌تر از آقایان است. شیوع آرتروز مفصل لگن در آقایان بالاتر از چهل و پنج سال 8.3 درصد و در خانم‌های متعلق به همان گروه سنی، 11.3 درصد است.

اضافه وزن

به ازای هر پوند (0.45 کیلوگرم) اضافه وزن، شش پوند (2.7 کیلوگرم) فشار اضافه به مفصل لگن وارد می‌شود. این فشار در طول سال‌ها می‌تواند باعث ساییدگی استخوان‌ها شود. صرف نظر از فاکتورهای خطر ذکر شده، مطالعات نشان می‌دهد فشارهای فیزیکی سنگین و آسیب‌های اسکلتی عضلانی در گذشته، تعیین‌کننده اصلی امکان ابتلا به آرتروز مفصل لگن است. اقدامات پیشگیرانه برای ابتلا به این بیماری، باید در افرادی انجام شود که به مشاغلی با فشار فیزیکی سنگین روی مفصل لگن اشتغال دارند. در صورتی که آرتروز مفصل لگن شدید باشد، انجام جراحی تعویض مفصل لگن برای کاهش درد بیمار و بازگرداندن او به زندگی عادی، توصیه می‌شود. دکتر طاهری اعظم یکی از بهترین جراحان لگن ایران هستند؛ برای آگاهی از خدمات ایشان در زمینه درمان آرتروز مفصل لگن با مطب تماس بگیرید. تلفن: 88033020 موبایل: 09128899225

منابع

http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/osteoarthritis/symptoms-causes/dxc-20198250http://www.arthritis-health.com/types/osteoarthritis/hip-osteoarthritis-causes-and-risk-factors
۵
از ۵
۲۸ مشارکت کننده

نوشته‌های ویژه

آخرین نوشته‌ها