تهران، سعادت آباد، میدان کاج، سرو غربی، نرسیده به چهارراه شهرداری، پلاک 45​​​​​​​ طبقه دوم

En
Ar

|​​​​​​​

تماس با ما

مراقبت‌های بعد از جراحی تعویض مفصل هیپ

دستورالعمل بهبودی بعد از تعویض مفصل هیپ

دوره بهبودی بعد از تعویض مفصل هیپ می‌تواند بسته به نوع جراحی از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. بسیار مهم است که توصیه‌های جراح و سایر درمانگرها را پیش از ترخیص از بیمارستان به خاطر بسپارید. در اینجا موارد کلی که باید بعد از تعویض مفصل هیپ رعایت کرد، بیان شده‌اند.

داروها را مطابق تجویز پزشک مصرف کنید.

داروهایی که ممکن است بعد از تعویض مفصل هیپ برای شما تجویز شوند به شرح زیر است:آنتی بیوتیک: این داروها برای جلوگیری از بروز عفونت‌های باکتریایی بعد از تعویض مفصل هیپ تجویز می‌شوند.داروهای ضد انعقاد: این داروها برای جلوگیری از لخته شدن خون در رگ‌های خونی تجویز می‌شوند. معمولا برای این منظور مصرف رقیق کننده‌های خون مانند آسپرین توصیه می‌شود.وارفارین: نوعی از داروها هستند که از ایجاد لخته در خون جلوگیری می‌کنند. لخته‌های خون می‌توانند باعث سکته، حمله قلبی و مرگ شوند. مصرف وارفارین احتمال خونریزی و کبودی را افزایش می‌دهد.داروهای مسکن: این گروه از داروها برای کاهش درد پس از جراحی تجویز می‌شوند. از این قبیل داروها می‌توان استامینوفن و ایبوپروفن را نام برد.

به ترمیم زخم‌ها کمک کنید.

رژیم غذایی: چاقی بیش از حد می‌تواند ترمیم زخم‌ها را به تاخیر بیندازد. مصرف غذاهای سالم به کاهش وزن کمک می‌کند. علاوه بر این غذای سالم با افزایش انرژی بدن به ترمیم زخم‌ها کمک می‌کند. منظور از غذای سالم میوه، سبزیجات، نان غلات، لبنیات کم‌چرب، لوبیا، گوشت قرمز و ماهی است.سیگار کشیدن: از سیگار و پیپ دوری کنید. مصرف دخانیات احتمال مشکلات خونی و قلبی را افزایش می‌دهد. به این ترتیب می‌تواند ترمیم زخم‌ها را با تاخیر مواجه کند.ویتامین‌ها: مکمل‌های ویتامین C و E و مواد معدنی مانند روی، به ترمیم سریع‌تر زخم‌ها کمک می‌کنند. این مکمل‌ها در ترمیم بافت‌ها نیز موثرند. علاوه بر این مصرف ویتامین با تقویت سیستم ایمنی بدن منجر به کاهش خطر عفونت می‌شود.

 از لخته شدن خون و ترومبوز ورید عمقی جلوگیری کنید.

ترومبوز ورید عمقی در اثر لخته شدن خون در ورید ایجاد می‌شود. این شرایط پس از جراحی استخوان متداول است. برای جلوگیری از ترومبوز ورید عمقی پس از تعویض مفصل هیپ به نکات زیر دقت کنید:فعالیت و ورزش: ممکن است از بیمار خواسته شود مدت کوتاهی پس از تعویض مفصل هیپ شروع به حرکت دادن پا، ایستادن و راه رفتن کند. به این ترتیب می‌توان از باقی ماندن خون در رگ‌ها و لخته شدن آن جلوگیری کرد.جوراب طبی فشاری: در برخی موارد استفاده از جوراب‌های طبی به بیمار توصیه می‌شود. این جوراب‌های تنگ بعد از جراحی، فشار زیادی به پا وارد می‌کنند. بیشترین فشار در انگشتان پا احساس شده و به سمت ران کاهش می‌یابد. استفاده از جوراب‌های فشاری به گردش خون به سمت قلب و جلوگیری از لخته شدن خون کمک می‌کند.

به بایدها و نبایدهای زیر توجه کنید.

برای مراقبت‌های بیشتر بعد از تعویض مفصل هیپ می‌توانید به نکات زیر توجه کنید. البته هوشیار باشید که این توصیه‌ها از پزشکی به پزشک دیگر متفاوت است:
  • مفصل هیپ را بیش از 90 درجه خم نکنید.
  • از چرخاندن مفصل هیپ بپرهیزید.
  • هنگام راه رفتن آهسته گام بردارید.
  • در مراحل اول پس از تعویض مفصل هیپ روی زخم‌ها فشار وارد نکنید. به این منظور از دراز کشیدن به پهلو بپرهیزید.
  • پاها را روی هم نیندازید.
  • روی مفصل هیپ فشار وارد نکنید. به طور کلی در وضعیتی که در ناحیه هیپ احساس ناراحتی کنید، قرار نگیرید.
  • از صندلی‌ و توالت فرنگی‌های کوتاه بپرهیزید.
  • زانوها را با فاصله از هم قرار دهید. به این منظور هنگام نشستن یا خوابیدن یک بالش میان زانوها قرار دهید.
  • در حالت نشسته نباید زانوها بالاتر از مفصل هیپ قرار گیرند.
دکتر طاهری اعظم جراح ارتوپد، هیپ و لگن هستند. می‌توانید خدمات مختلف ایشان را در بخش "خدمات" مشاهده کنید. برای دریافت اطلاعات تماس و تعیین وقت قبلی می‌توانید روی "تماس با ما" کلیک کنید.
۵
از ۵
۳۰ مشارکت کننده

نوشته‌های ویژه

آخرین نوشته‌ها