طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO)، جراحی تعویض مفصل لگن یکی از ده پیشرفت برتر علم پزشکی در قرن اخیر شناخته شده است. جراحی موفقیت آمیز مفصل لگن، باعث سلامتی و زندگی بهتر بعد از جراحی لگن می شود.. جراحی لگن تاکنون توانسته درد و رنج صدها هزار نفر را در سراسر جهان کاهش دهد و امید بازگشت به زندگی عادی را به آنها بازگرداند. مفصل لگن اهمیت زیادی در احساس سلامتی و به خصوص راه رفتن دارد و کوچکترین مشکلات آن میتواند برای بیمار آزار دهنده باشد.
شایعترین علت تعویض مفصل لگن، آرتروز مفصل لگن است. پا درد ناشی از آرتروز مفصل لگن به صورت درد کشاله ران، درد ران و سفتی مفصل لگن آشکار می شود. بیماران مبتلا به آرتروز مفصل لگن، هنگام انجام کارهای ساده و روزمره مانند پوشیدن جوراب و کفش، بالا رفتن ار پله ها و سوار ماشین شدن احساس ناراحتی می کنند. بعد از آرتروز مفصل لگن، آسیب های ناشی از عفونت مفصل و شکستگی ناشی از زمین خوردن در افرادی که دچار پوکی استخوان شده اند، باعث ضرورت جراحی لگن میشود.
بیماران حداکثر سه ماه بعد از جراحی لگن به سر کار برمی گردند و فعالیت شغلی شان را ادامه می دهند. رعایت برخی احتیاط ها و محدودیت های جزئی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن، به افزایش طول عمر مفصل تعویض شده کمک می کند. دویدن بعد از جراحی لگن، امکان پذیر است؛ اما بهتر است قبل از اقدام به فعالیت های شدید مانند دویدن، با جراح لگن مشورت کنید. جراح لگن اثر این گونه ورزش ها بر مفصل تعویض شده را برای شما بازگو می کند.
ورزش هایی مانند پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری و گلف از جمله ورزش های مناسب بعد از جراحی تعویض مفصل لگن هستند. بعضی از جراحان لگن ، ورزش های تنیس و بسکتبال را نیز برای بیماران خود مجاز می دانند.
نکته درخور توجه در جراحی لگن، این است که در این جراحی سن عامل مهمی محسوب نمیشود. تعویض مفصل لگن میتواند به همان اندازه که برای شخصی در دهه 60 عمر خود (یا حتی سنین پایینتر) مفید است، برای فردی در دهه ۸۰ یا ۹۰ از عمر خود نیز مفید و مؤثر باشد.
موفقیت جراحی مفصل لگن بسیار زیاد است؛ به طوری که آمار نشان میدهد بیش از ۹۵% از افرادی که تحت این عمل جراحی قرار میگیرند، از نتیجه جراحی رضایت کامل دارند. این بیماران بیان می دارند که سلامتی و زندگی بهتر بعد از جراحی لگن انتظار بیماران را می کشد.